Betaplus

De BètaTopklas voor onze vwotop leerlingen vormt het vlaggenschip van het bètaplusprogramma. Maar ook buiten deze klas, kent het Gertrudiscollege een uitgebreid spectrum van bèta activiteiten.

Het Gertrudiscollege mag zich sinds 2009 universumschool noemen. Een universumschool is een school die zich profileert met bètavakken en is aangesloten bij het Universumprogramma van het Platform Bètatechniek.

 

 olympiade    eurekacup        jet net   

De school neemt ook deel aan het JetNet-programma (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) en werkt als vaste partner binnen dit programma samen met Shell Nederland. Onze mavo neemt deel aan het vergelijkbare M-Techprogramma.

Andere activiteiten die we in dit verband kunnen noemen zijn de Girls & Thrills dag voor de meisjes van 3 havo/vwo en de Boys & Toys dag voor de jongens van 3 havo/vwo.Tot slot is het Gertrudis een erkende olympiadeschool. De school neemt in dit verband deel aan een breed spectrum van regionale, nationale en internationale olympiades waarbij scholen de strijd met elkaar aangaan en de prestaties van hun leerlingen in de bètavakken meten.